Kelvin Enerji Ve Mühendislik ; HVAC mühendisliği disiplini ile proje yönetir.
VRV-VRF Sistem Nedir?
VRF; Variable Refrigerant Flow kelimelerinin baş harflerinden oluşan VRF; değişken debili soğutucu akışkan sistemi klima sistemi olarak Türkçe’ye çevrilebilir.
VRV; Variable Refrigerant Volume kelimelerinin baş harflerinden oluşan VRV; değişken debili soğutucu akışkan hacmi klima sistemi olarak Türkçe’ye çevrilebilir.
Hem VRF, hem de VRV sistemler teknolojik ve sistemsel olarak aynı olup farklı markalar tarafından kullanılırlar. VRF / VRV sistemlerde tek bir dış üniteye birden fazla iç ünite bağlanması ile sistem kurulur. VRV VRF sistemlerde tek bir dış üniteye maksimum 64 adet iç ünite bağlanabilir. Modüler ya da kaskad bağlanabilme imkanı olan VRV / VRF dış ünitelere yüzlerde iç ünite bağlanabilir. Binlerde metre bakır borulama mesafelerine ulaşarak sistemler tasarlanabilir.
VRF VRV Klima Sistemi;
Tek bir dış ünite ile, birden çok iç ünitenin birbirinden bağımsız olarak kontrol edilebildiği direkt genleşmeli klima sistemleridir. Gerektiği kadar soğutucu akışkan doğru faz ve doğru zamanda ihtiyaç duyulan iç üniteye gönderilerek ısıtma ve soğutmada kullanılması sağlanır.
İleri düzey bir kontrol sistemi ısıtma ve soğutma mod ayarları arasında geçiş sağlar. Daha da ileri kontrollerde, iç üniteler gerek ısıtma gerek soğutmada birbirlerinden bağımsız olarak çalışırlar. Bu son özellik sayesinde aynı anda değişik bölgelerde ısıtma ve soğutmada yüksek düzeyde enerji tasarrufu sağlar. Bu sistemlere ısı geri kazanımı ya da Heat Recovery İngilizce terimi ile adlandırılır. Piyasada ise üç borulu sistemler olarak da anılırlar. VRF VRV Klima Sistemleri; ofisler, alışveriş merkezleri, lüks apartmanlar, villalar, restoranlar, plazalar, oteller gibi birbirinden bağımsız havalandırma uygulamalarının kullanılmasının gerektiği yerlerde başarıyla kullanılır.
VRF VRV Klima Sistemi, daha fazla konforu inverter teknolojisi ve değişken gaz debisi sayesinde enerji tasarrufu ile birlikte sunar. Çevreye maksimum özen ve saygı gösteren, enerji tasarrufuna odaklanmış, gelişmiş uygulama esnekliği ve esneklikten gelen serbestlikle ve modüler yapısıyla çok katlı bir binadan , bir tek villaya kadar yeni yapılan veya mevcut her türlü yapıda tam bağımsız kontrol imkanı vermektedir. Günümüzde bilindik ısıtma ve klima sistemlerinin yerini hızla almaya başlayan VRF VRV Klima Sistemi gün geçtikçe yaygınlığını artırmaktadır.
VRV Kullanım Alanları
– Otel
– Hastane
– Ofis
– Restoran
– Mağaza
– Tiyatro
– Sinema
– Cam giydirme cepheli binalar
– Mimari unsurların ön planda olduğu
– Dış cephesinde deformasyon istenmeyen tarihi yapılarda
– Bina içinde soğutucu gaz borularına göre çok büyük yer kaplayan hava kanallarının geçirilmesinin zor olduğu yapılarda
– Mekanik tesisata yeterince yer ayrılamayan, soğutucu sistemin açık havaya (çatı, bahçe) konulması gereken yapılarda
– Her noktasında konfor istenen villalarda
– Ayrı bölümlerindeki kiracı gruplarının kendilerine özel iklimlendirme faturası istediği (harcanan enerji kontrolü) iş merkezleri, plazalarda,
VRF veya VRV klima sistemleri kullanılabilir.
Kelvin Enerji Ve Mühendislik olarak, Soğutma sistemlerindeki anahtar teslim hizmetlerimiz ile çözüm ortağınız olarak yanınızdayız. Grup şirketlerimiz ile soğutma sistemlerinde 1. sınıf hizmet sağlayarak, hem ürünlerinizin garanti süreçlerini hem de genel bakım kontrol sistematiğini veri havuzumuzda muhafaza ediyoruz.
Merkezi Isıtma Sistemleri
Merkezi ısıtma sistemleri kazanlar, brülörler, boylerler, genleşme tankları, otomatik kontrol sistemleri, elektrik panoları, kollektörler, pompalar, karışım ve balans vanaları, bacalar gibi ekipmanlardan oluşurlar.
Merkezi sistemin verimli biçimde çalışması için doğru dizayn edilmesi gerekir. Her bir ekipman tek tek hesaplanarak doğru kapasite, ölçü, boyut bulunur. Merkezi ısıtma sistemlerinde kullanılan kazan tipleri farklı malzeme yapılarında ve tiplerde üretilmektedir.
En yaygın olarak kullanılan merkezi kazan tipleri;
Çelik Kazanlar;
Kazan gövdesi genelde tek parçalı üretilmekle beraber, parçalı üretim / yerinde birleştirme de
mümkün olabilmektedir. Burada üretici firmanın kalite kontrol süreçleri ve garanti şartları önem
arz etmektedir.
Kazanın büyük su hacmi ve geniş su temas yüzeyleri sayesinde kazan içerisinde iyi bir iç
sirkülasyon sağlanır; bu nedenle bir kazan devresi pompasına ihtiyaç duymazlar. Aynı
nedenle, brülör şalt sayısı ve buna balı olarak brülör devreye girerken atmosfere verilen
zararlı gaz miktarlarının toplamı daha az olduğundan çevreyi korurlar.
Çelik malzeme ısıl gerilmelere karşı daha dayanıklıdır.
Çelik malzemenin ısıl ataleti az olduğundan, kazan suyunun sıcaklık kontrolü sorunsuzdur.
Çelik kazanlar, işletme parametrelerinde yapılan değişikliklere hızlı cevap verebildiklerinden
otomasyona daha uygundurlar.
Her kapasite için optimize edilmiş farklı yanma odası geometrisi dizaynı brülör ayarını ve
alevin yanma odasına uyumunu kolaylaştırır.
Yüksek ısıl kapasitelerde üretilebilirler. 20 MW anma ısı gücüne sahip çelik kazanlar
üretilmektedir.
Döküm Kazanlar;
Dökme dilimli yapıları sayesinde, dilimler halinde taşınarak kazan dairesinde monte
edilebilirler. Bu nedenle, dar girişleri olan kazan dairelerinde önemli avantaja sahiptirler.
Aynı seri kazanlarda dilim ilavesi ile kapasite artırımı mümkündür.
Korozyona karşı dayanıklıdırlar.
Brülör Yapısına Göre Kazanlar;
Üflemeli Brülörlü Kazanlar
Yüksek verimlidirler. Brülörde hava / yakıt oranı ayarlanabilir, yanma dış ortam basıncından ve
baca çekişinden bağımsızdır.
Yüksek ısıl kapasitelerde üretilebilirler. Sıvı yakıtlı ya da çift yakıtlı brülörlerle işletilebilirler.
Kazandan bağımsız olarak brülör seçimi yapılabilir.
Kazanın altının sekonder hava girişi için açık kalmasına gerek yoktur. Işınım ve durma
kayıpları azdır.
Atmosferik Brülörlü Kazanlar
Sessiz çalışırlar.
Brülörün basit yapısı ve hareketli parça sayısının az olması nedeniyle kazanın ilk yatırım
maliyeti düşüktür, arıza ihtimali azdır, bakım ve onarım masrafları azdır.
Premix Brülörlü Kazanlar
- Doğru biçimde yanma,
- Gürültüsüz çalışma,
- Alevin geri kaçışının engellenmesi,
- Her büyük yükte yatay ve dikey yanma odasına uygunluk,
- 1:10 a kadar yüksek modülasyon,
- Küçük alevli radyant mod çalışma sayesinde yanma duman ile alev temasların az olması,
- Düşük NOX ve CO emisyon değeri,
- Kolay ayarlama,
Kazanları başka kriterlere göre de sınıflandırmak mümkündür;
Yaygın olarak, kullandıkları yakıtlara göre; katı, sıvı ve gaz yakıtlı kazanlar olarak sınıflandırma da yapılmaktadır. işletme
şartlarına göre; standart kazanlar, düşük sıcaklık kazanları ve yoğuşmalı kazanlar olarak da
sınıflandırma yapmak mümkündür. Bunların dışında yaklaşık 70 kW’a kadar olan kapasiteler
küçük, 70-1000 kW arası kapasiteler orta güç ve 1000 kW’ın üzerindeki kapasiteler ise büyük güç
kazanları olarak tanımlanabilmektedir.
Kullanım amacına göre;
Isıtma kazanı, boyler kazanı, buhar kazanı, kızgın su kazanı vb. tanımlar da mevcuttur. Kazanlar duman gazı geçiş sistemlerine göre
de iki geçişli (karşı basınçlı), yanma odası geri dönüşlü ve üç geçişli kazanlar olarak sınıflandırılmaktadırlar.
Yanma Odası Geri Dönüşlü Kazan Kesit;
Üç Tam Geçişli Çelik Kazan Kesit;
Yoğuşmalı Duvar ve Yer Tipi Kaskad Kazan Sistemleri
Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar
Duvar tipi yoğuşmalı kazanlar yüksek verimleri, daha küçük alanlarda tasarım imkanı, yedekleme olanağı, otomasyon sistemlerine uygunluğu ile merkezi kazan uygulamalarında sıkça tercih edilir. Duvar tipi kazanlar, yoğuşma teknoloji sayesinde verimlerini %110’a kadar arttırabilirler. Farklı proseslerde çalışabilme yeteneği ile verimlerini hep yüksek tutabilirler. Duvar tipi kazanlar genellikle yedeklemenin tercih edildiği proseslerde tercih edilirler. Diğer yandan çaltı kazan dairesi uygulamalarına küçük ve hafif yapılarından dolayı kolaylıkla uygulanabilirler. Yer tipi kazanlarda bu işlem daha zahmetli olmasından dolayı duvar tipi çatı kazan daireleri için birinci tercih sırasındadır.
Duvar tipi yoğuşmalı kazanlar, kaskad/kaskat uygulama olduğu gibi tekli kazan bağlantılarında da uygulanmaktadır. Kaskad/kaskat sistemleri kullanılan kazan markasına göre değişiklik gösterse de 8-16-24 ‘lü kaskad/kaskat uygulamaları yapılabilmektedir. 8 adet duvar tipi kazanı yan yana dizerek oluşturulan kurulu güç yedekli ve yüksek verim sağlamaktadır. Ortalama olarak her bir duvar tipi kazanın modülasyon oranı %19-20 seviyelerine kadar inebilmektedir. 100 kw olan duvar tipi kazan, kapasitesini 20kw kadar indirebilir demektir. Böylelikle proses de mevsimler geçişlerde azalan ihtiyaç minimum çalışma ile karşılanır. Böylece doğalgaz tasarrufu sağlanarak yüksek verim elde edilmiş olur.
Kaskad Sistemi Nedir?
Yoğuşmalı kazanlarda kullanılan malzeme diğer kazanlarda kullanılandan daha farklıdır. Bu özel malzemelerin maliyetleri daha yüksek olduğu için kazanın boyutu büyüdükçe fiyatı da artar. Kaskad sistemi, büyük kazanların getireceği yüksek maliyeti ortadan kaldırır. Kaskad sistemi, tesisatınızın ihtiyacına göre birden fazla cihazdan oluşur. Yan yana çalışan cihazlar modülasyonlu olarak çalışırlar. Birbirine bağlı ve oransal kontrollü çalışan kaskadlar, yatırım maliyeti açısından tek bir büyük kazandan daha ekonomik olabilirler. Buna göre 100Kw gücünde tek bir kazan yerine 51Kw gücünde 2 kaskad kullanmak size daha az masraf çıkaracaktır. Kaskad sisteminiz için en fazla 8 adet cihaz kullanabilirsiniz.
Kaskad sisteminde tüm cihazlar oransal kontrollü (modülasyonlu) olarak çalışır. Tüm kazanların aynı anda kontrol edilebilmesi için kontrol ünitesine bağlanmaları gerekir. Belirlediğiniz oda sıcaklığında bir değişiklik olduğunda öncelikle ilk kazan devreye girerek %100 verimle çalışır. Sistem, bu kazanın istenilen sıcaklığa ulaşma süresine bakar. Bu süreyi yine önceden belirlenen hedef süreyle kıyaslar. Çalışmakta olan kazanın bu sürede belirlenen sıcaklığa ulaşamayacağına karar veren sistem, ikinci bir kazanı minimum seviyede devreye sokarak hedefini tutturmaya çalışır. Aynı işlem tesisat, belirlenen sıcaklığa hedef sürede ulaşana kadar tekrarlanır. Elektronik kontrol sistemi sayesinde aynı anda çok sayıda bölgenin sıcaklık ayarları yapılabilir. Bu sayede ısınma masraflarınız azalır ve bu avantaj faturanızda gözle görülür bir fark yaratır.
Yer Tipi Premix Brülörlü Yoğuşmalı Kazanlar
Yer tipi yoğuşmalı kazanlar yüksek verimleri, esnek tesisat olanakları, yedekleme imkanı ve otomasyon sistemlerine uygunlukları ile tercih edilirler. Duvar tipi kazanlar gibi kaskad/kaskat bağlantı imkanı olan yer tipi yoğuşmalı kazanlar, daha yüksek kurulu güçler kurabilirler. 75kw ile 620 kW aralında farklı kapasiteleri olan yer tipi premix brülörlü kazanlar 16 adet kazanın yan yana bağlanabilme imkanı sayesinde 16x620kw kurulu güç ortaya çıkar. Böylelikle yüksek metre kare alanına sahip alanlarda çokça tercih edilirler.
Ayrıca, yer tipi çelik kazanlara göre daha küçük boyutlarda olmalarından dolayı kazan dairesi dönüşüm projelerinden kolaylıkla uygulanabilirler. Kapı genişliğinden geçebilecek boyutlarda (genişlik 80-90cm) tasarlanmışlardır. 1200 kW kurulu güç ihtiyacından sonra yer tipi yoğuşmalı kazanlar mühendislik olarak daha mantıklı çözümler olmuştur. ilk yatırım maliyeti ve işletme maliyetlerine bakıldığında açıkça görülmektedir. Diğer yandan yer tipi premix brülörlü kazanlar da %19-20 ye kadar kapasitelerini düşürerek modülasyon yapabilirler. Böylelikle mevsim geçişlerinde ya da ihtiyacın minimum olduğu durumlarda kazan kapasitesini kısarak yüksek verim ve tasarruf sağlanmış olur.
Yer tipi Yoğuşmalı Çelik Kazanlar
Kendinden yoğuşmalı çelik kazanlar 800-1000-1200-1400 kW’lık tek gövdede kapasiteleri ile sistem tasarımlarında tercih edilirler. Yer tipi çelik yoğuşmalı kazanların en önemli özelliklerinden biri de iki ayrı çıkışlarının olması ve birden fazla prosesi aynı anda yönetebilmeleridir. Yüksek sıcaklık ve düşük sıcaklık çıkışları ile farklı proseslere hizmet verebilirler. Yer tipi yoğuşmalı çelik kazanlar da kaskad bağlantı imkanı sayesinde yedekleme isteklerine cevap verebilmektedir.
Havalandırma Sistemleri
Kapalı alanlardaki havanın sorunsuz ve temiz bir biçimde tahliye edilmesi, havalandırma sistem tasarımı ve uygulaması ile sağlanmaktadır. SAğlıklı bir ortam oluşması için temiz havaya her zaman ihtiyaç vardır. Hatta bazı alanlarda pencerenin açılması ile havalandırma da mümkün olmamaktadır. Bu gibi durumlarda havalandırma sistemi ile taze hava taşınması zorunluluktur. Yaşam alanlarında bulunan insanların taze havasız kalması durumdan ciddi sağlık sorunları baş göstermektedir. Kelvin Enerji Ve Mühendislik olarak doğru sistemi tasarlar, sorunsuz uygular ve anahtar teslim sistemi hizmetinize sunarız.
Kelvin Enerji Ve Mühendislik, ihtiyacınız olan havalandırma sistemini tasarlayarak hizmetinize sumaktadır. Hemen bizimle iletişime geçerek teknik destek alabilirsiniz.
Havalandırma Sistemlerinin Nerelerde Kullanılır?
- Restoran havalandırma sistemleri
- Plaza havalandırma sistemleri
- Otopark havalandırma sistemleri
- Kafe havalandırma sistemleri
- Hastane havalandırma sistemleri
- Otel odası havalandırma sistemleri
- Spor merkezleri havalandırma sistemleri
- Eğitim kurumları havalandırma sistemleri
- Ofis havalandırma sistemleri
- Havuz havalandırma siteleri
Belli başlı havalandırma sistemleri kullanım alanları bunlar olduğu gibi aslına bakılırsa bir yapının akciğer görevi gören havalandırma sistemleri olmazsa olmazdır. En basit bir yapıda bile en az bir havalandırma sistemi bulunur.
Kelvin Enerji Mühendislik, en doğru sistemi tasarladıktan sonra imalat aşamasından, montaj aşamasına kadar grup şirketleri ile anahtar teslim hizmet gerçekleştirir. Soğutma sistemlerinde olduğu gibi kanal ve havalandırma sistemleri şirket bünyemizdeki gurup şirketlerimiz ile çözüm sağlarız. Taşeron mantığında değil, kontrol ve sistematik hizmet bilincinde proje tamamlarız.
Yerden Isıtma Sistemleri
Döşeme zemininin altına yerleştirilen boruların içerisinden dolaştırılan düşük sıcaklıktaki su, öncelikle zemini ısıtır. Isınmış olan zeminden doğal ışınım yolu ile yayılan ısı sayesinde ortam ısıtılmış olur. Işınım yolu ile ısıtma, Güneş’ in gezegenimizi kilometrelerce uzaktan ısıtabilmesi gibi düşünülebilir.
Yerden ısıtma da tıpkı diğer ortam ısıtma sistemleri olan radyatörler gibi bir ısı kaynağından gelen sıcak suyu ortam içerisinde kullanarak ısıtma yapar. Yani yerden ısıtma sistemi; kazan, kombi, ısı pompası gibi bir ısı kaynağına ihtiyaç duyar.
Yerden Isıtma sistemlerinin Avantajları Nelerdir?
Yerden ısıtma sistemlerinin sağladığı en büyük avantajlar;
- Konfor
- Enerji verimliliği
- Tasarım özgürlüğü
- Sağlıklı ortam sunması
- Güvenlik
- Düşük bakım giderleridir.
Yerden ısıtma boruları döşendikten sonra hangi malzemeyle zemin döşemesi yapılmalıdır?
Borular döşendikten sonra zemin şapla kapatılır. Sonrasında fayans, seramik, parke gibi malzemelerle döşeme işlemi yapılabilir. Yerden ısıtmada tüm zemin kaplamaları kullanılabilir. Mermer, seramik gibi malzemelerin ısı iletimi, parkelere göre daha yüksektir.
Yerden ısıtma, yerdeki tozları havaya kaldırır mı? Sağlıksız bir sistem midir?
Yerde oluşan toz, yüksek sıcaklıklarda havaya yükselebilir. Uluslararası standartlarla belirlenen yerden ısıtma sistemleri için sağlıklı döşeme sıcaklığı maksimum 26°C’dir. Bu sıcaklıklarda hava sirkülasyon hızı düşük olup toz yerden yükselmez. Bu yüzden doğru projelendirme ile bu problemin oluşmasının önüne geçilmiş olur. Yani yerden ısıtma sistemleri diğer sistemlerden daha sağlıksız bir sistem değildir.
Yerden ısıtma sistemi çok soğuk şehirlerde uygulanabilir mi?
Tasarım kriterleri, boru modülasyon aralıkları ve sistem çalışma sıcaklıkları doğru projelendirme ile belirlenerek her türlü iklim ve konumda yerden ısıtma sistemi uygulanabilir.
Kireçli sularda yerden ısıtma sistemi uygulanabilir mi?
Su sıcaklığı arttıkça, genel olarak tesisatlarda kireç çökmesi olabilir. Yerden ısıtma sistemi kapalı bir sistem olduğu için kireç oranının yüksek olduğu sularda ilk doldurmada gerekli önlemler alınarak bu problemin oluşması engellenebilir. Aynı zamanda sistem kapalı olarak çalıştığından, sistem suyuna ilave edilen kimyasallarla bu problemin önüne geçilir.
Yerden ısıtmada kullanılan sistem elemanları nedir ve hangi görevleri vardır?
Sistemin temelini ısıtıcı borular oluşturur. Borular, inşaat aşamasında zemine serilen panellerin üzerine döşenir. Seçilecek panellerin ezilmeye karşı direnci yüksek olmalı ve boruların kolayca montajına imkan sağlamalıdır. Su, ısı kaynağı tarafından ısıtılır. Isınan su kollektörler üzerinden devir daim yöntemiyle boruların içinde dolaştırılır. Termostatlar istenilen ortam sıcaklığının ayarlanmasını sağlar. Termostatlar manuel ya da otomatik olabilir. Son olarak, otomasyon sistemi kullanıcı konforunu arttıran en önemli özellik olarak sisteme opsiyonel olarak eklenebilir.
Yerden ısıtma kollektörünün kolay ayarlanması için debimetreli kolektör kullanılması tavsiye edilir. Bir ev içindeki odaların farklı ısıtma ihtiyacı olabilir. Bu sorunun çözümü için yerden ısıtma kollektöründeki her bir devrenin ayrı ayrı debi ayarının yapılması gerekir. Debimetreli kolektörlerde her vana üzerinde bir debimetre bulunur. Debimetrenin içindeki ibre suyun debisine göre yükselir veya alçalır. Yerden ısıtma kollektör ayarı bu sayede kolaylıkla yapılabilir. Bu ayar doğru yapılmadığı taktirde su kısa yoldan dönmeye çalışacak ve kollektöre uzak mahallerde ısınma problemi ya da yakın mahallerde aşırı ısınma problemi yaşanacaktır.
Yerden ısıtmada ideal zemin ve ortam sıcaklığı ne olmalıdır?
Yerden ısıtma sistemleri için uluslararası standartlarla belirlenen sağlıklı döşeme sıcaklığı maksimum 26°C’dir. Zemin sıcaklığının ise 24°C’de tutulması sağlık ve konfor yönünden idealdir. Sağlıklı bir insanın çevresinde bulunan hava sıcaklığı ideal koşullarda 20-22°C’dir. Sağlıklı bir insanın koltuk altı sıcaklığı ise 36,5°C’dir.
Yerden ısıtma sistemi kaç derecede çalışır?
İdeal koşullarda yerden ısıtma sisteminde ortalama su sıcaklığı 35-55°C mertebelerinde çalışır.
Yerden ısıtma mı yoksa radyatörlü ısıtma mı daha enerji verimlidir?
Radyatör Sistemleri en az 70-80 °C sıcak su ile çalışırken yerden ısıtma sistemi 35-55°C mertebelerinde çalışır. Daha düşük sıcaklıklarda ısınma sağladığı için yerden ısıtma sistemleri daha enerji verimlidir. Aynı zamanda radyatör sistemi ile tüm mahal hacmi ısıtılmaya çalışılırken yerden ısıtma sisteminde yaşam alanı ısıtılır.
Yerden ısıtma yüksek maliyetli bir sistem midir? Yerden ısıtma sistemi fiyatları hangi seviyededir?
Yerden ısıtma sistemi, işletme ve bakım giderleri yönünden ekonomik bir sistemdir. Tercihe bağlı olarak yerden ısıtma sisteminde kullanılan otomasyon ekipmanları konforla birlikte maliyeti artırabilecek unsurlardır. Proje ihtiyaçlarına yönelik farklı maliyetler ortaya çıkabileceği için en doğru fiyatlandırma projelendirme sonrası tespit edilmelidir.
Yerden Isıtma sisteminde periyodik bakım yapmaya gerek var mıdır?
Yerden ısıtma sistemi, radyatörlü sistemlerde olduğu gibi sık bakıma ihtiyaç duymaz. Herhangi bir arıza olmadığı sürece bakım gerektirmez.
Kelvin Enerji Ve Mühendislik olarak, yerden ısıtma, zeminden ısıtma sistemlerinizi tasarlıyor, anahtar teslim uyguluyoruz. Mühendislik disiplini ile yapılan uygulamalar uzun yıllar sağlıklı ve verimli biçimde kullanılmaya devam edilmektedir.
Kelvin Enerji ve Muu Mimarlık grup şirketlerinin gücü ile en modern mimari yapı, yerden ısıtma sistemleri ile gerçekleştirilir.
Yenilenebilir Enerji Sistemleri
Yaşam alanımızdaki kaynakların tamamı sınırlıdır. Günün sonunda tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır. Fosil yakıtların sınırlı olmasından dolayı alternatif enerji sistemleri önem kazanmaktadır.
Ayrıca, günümüzde küresel enerjinin yüzde 80’i fosil yakıtlardan elde ediliyor. Yenilenebilir enerji kaynakları kömür, petrol ve doğalgaz gibi fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmada en kritik rolü üstlenmektedir.
Havadan Suya Aktarım- Isı Pompası olarak da anılan sistemler bireysel kullanımlarda yüksek verim ve konfor sağlar. Isı pompası sistemleri, 10-12-14-16kw kapasiteleri bulunmaktadır. 16kw dan yüksek kapasitede olan ısı pompaları daha çok ticari alanlar için kullanılır. Doğalgazın bulunmadığı kırsal alanlarda Isı pompası tercih edilir.
Diğer yandan temiz sıcak su temini için kullanılan güneş panelleri 365 gün boyunca belirli oranlarda enerjiyi toplar. Güneş panelleri sayesinde kullanım suyumuza güneşten aldığı enerjiyi aktarır. Yıllık ortalama %70’lere varan enerji verimleri ile amortisman süreleri 2-3 yıla kadar inmektedir.
Isı Pompası Nedir?
Isı Pompası Nasıl Çalışır
Isı Pompası ile Nasıl Yüksek Tasarruf Sağlanır?;
Isı pompası nedir sorusu çoğu tüketicimiz tarafından sorulmakta, çalışma prensibi merak edilmektedir. Geleceğin teknolojisi olan bu sistemin en önemli yeteneği yenilenebilir enerji ile çevreci oluşu ve doğayı korumasıdır. Küresel ısınmanın etkilerini azaltmaya katkıda bulunmak ve karbon salımını minimize etmek için ısı pompası teknolojisine güvenebilirsiniz.
Isı pompası teknolojisi yetenekleri tabi ki bu kadarla sınırlı değil. Evinizin başlıca ihtiyacı olan kış aylarındaki ısınma, yaz aylarındaki serinleme ve her daim gerekli kullanım sıcak suyu için ayrı ayrı cihazlar gerekir. Ortalama cihaz maliyetleri oldukça yüksektir ve bu maliyet kurulum, işletme, bakım kalemleri de eklendiğinde bütçenizi bir hayli zorlar. Cihazların işletilmesi için gerekli yakıt ve enerji gideri ise size kabarık faturalar olarak yansır.
Bu pahalı ve meşakatli sistemlerin aksine ısı pompası ile ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacınızı tek bir cihazdan karşılar. Cihaz maliyeti, kurulum, bakım ve işletme dahil yüksek tasarruf etmenizi sağlar. Isı pompaları yüksek performanslarına rağmen çok çok düşük enerjiye ihtiyaç duyduğu için enerji faturanız minimum seviyelere çeker.
Kelvin Enerji Ve Mühendislik olarak; Hem ısı pompası uygulamaları hem de güneş enerjisi panelleri uygulamalarını anahtar teslim hizmetini sağlamaktayız.
Basınçlandırma-Pompa Sistemleri
Sirkülasyon pompaları, düşük ölçülerde basınç oluşturmak için girişli ve çıkışlı olarak üretilmiş pompa çeşididir. Kapalı su sistemleri içerisinde mevcut olan suyu devir daim ettirme işlemlerinde kullanan bir su pompası çeşididir. Örnek olarak evlerde kullanılan ısıtma sistemleri verilebilir. Yeterli basıncı üretebilen sirkülasyon pompası, kazanda ısınmış olan suyu peteklere doğru pompalar ve itilen sular petekleri ısıtarak soğur. Ardından sular tekrar tanka akar ve peteklere Sirkülasyon pompası tarafından tekrar pompalanır.
İhtiyaç duyulması halinde hidrofor sistemlerinin yerine kurulur. Sirkülasyon pompası yapısı gereği devir daim sağlamak üzerine tasarlanmıştır bu nedenle sistemin öz direncini yenebilecek kadar düşük basınç üretir, bir çok sirkülasyon pompası hidrofor olarak kullanılmaya uygun değildir.
Sirkülasyon pompaları düşük basınç ile devir daim işlemi yapan için ufak şebekelerde kullanılır. Sirkülasyon pompaları kat kaloriferleri, kombiler, küçük arıtma tesisleri , güneş enerjisi üretme kültürü, akvaryum tesisi , kısa vadeli soğutma sistemlerinde kullanılır.
Dalgıç pompalar genellikle su temini, sulama ve sprinkler sistemleri, yeraltı sularının seviyesinin kontrolü ve ısı pompası uygulamalarındaki temiz veya az kirli suların basınçlandırılmasında kullanılmaktadır. Süs havuzları ve fıskiyeler de bu pompaların kullanılabildiği alanlardır.
Dalgıç pompaların ideal uygulama yeri küçük çaplı keson veya derin kuyular ve tünellerdir. Bakım gerektirmemesi ve sadece akışkan içerisine tamamen daldırıldıktan sonra kullanılabilmesi nedeniyle yer hazırlığı gerektirmezler.
Tamamen akışkan içerisinde çalıştıklarından, gürültü ve titreşime neden olmazlar, konforlu bir iletişim sağlarlar. Ayrıca pompa ve motorun kullanıcı tarafından müdahale edilemeyecek şartlarda bulunması nedeniyle, hatalardan kaynaklanabilecek arızalar oldukça azdır.
Hemen Teklif Alınız
Kelvin Enerji Ve Mühendislik olarak siz müşterilerimizin hak ettiği hizmeti sizlere sunmak için buradayız.